Een antwoord op veel gestelde vragen

Wij begrijpen dat het aanschaffen van zonnepanelen en het selecteren van de juiste partner vragen met zich mee kan brengen. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen voor u in een overzicht gezet.

Is het wel verstandig om Zonnepanelen in de winter aan te schaffen?

Jazeker, de terugverdientijd blijft namelijk hetzelfde ongeacht het seizoen waarin u de zonne-installatie aanschaft. Of u nou begint in de zomer en eindigt in de winter andersom, heeft dit geen invloed op uw terugverdientijd. De zonne-installatie wekt ook gewoon energie op als het bijvoorbeeld bewolkt is. De UV straling schijnt namelijk door de bewolking heen.

Is het nodig om vooraf mijn dak op te laten meten?

Nee, dit is niet op voorhand nodig. Wij werken met behulp van intelligente software die ondersteund wordt door de TU Delft en het KNMI. Hierdoor kunnen wij het formaat van uw dak nauwkeurig tot op de centimeter opmeten. Ook meten we de hellingshoek middels deze software en bepalen we de best mogelijke oriëntatie.

Ik heb een specifieke wens en/of ik wil een bepaald type paneel. Kunnen jullie dit ook leveren?

Ja, Wij beschikken over een breed netwerk van fabrikanten en groothandelaren. Indien u toch kiest voor een ander type paneel, of een ander merk omvormer, kunnen wij deze in de meeste gevallen binnen dezelfde tijd leveren. De merken die wij het meest verkopen hebben wij ruimschoots op voorraad liggen.

Wie voert de installatie uit?

Onze montage en installatie teams beschikken over de benodigde certificeringen en hebben ruime ervaring met het installeren van de panelen. Ook bieden onze monteurs een stukje onderscheidend vermogen omdat zij naast de installatie, ook een extra groep bij mogen maken in de meterkast waar nodig.

Is het nodig op de zonnepanelen schoon te maken?

In principe is het niet nodig om de zonnepanelen regelmatig schoon te maken. De zonnepanelen die wij het meest voeren zijn dubbel gebrand. Dit maakt de panelen extra glad waardoor eventueel vuil er gemakkelijk af spoelt. Mocht u de zonnepanelen toch graag willen reinigen, doe dit dan met gedemineraliseerd water zodat er geen droogvlekken ontstaan.

Welke subsidie regelingen zijn er?

Energiebespaarlening: Dit is een lening voor het financieren van alle aanpassingen in of aan uw woning die bijdrage aan het besparen van energie. Let wel, maximaal 75% van dit bedrag mag u gebruiken voor de aanschaf van een zonne-installatie.
Duurzaamheidslenling: De investering in uw zonne-installatie wordt gefinancierd door uw gemeente.
Stimuleringsregeling: Met deze lening kunt u renovaties en/of restauraties financieren.

Kijk voor meer informatie op: https://www.svn.nl/particulieren/landkaart

Moet ik mijn zonne-installatie zelf aanmelden bij de netbeheerder?

Nee, dit verzorgen wij geheel voor u. Hier hoeft u zelf niets voor op te starten.

Werkt van der Steen Zonnepanelen ook samen met SGZE (Stichting Garantiefonds Zonnepanelen)?

Wij werken bewust niet samen met de SGZE. De reden hiervoor is als volgt: De SGZE is een kleine onderneming met zo’n 22 leden, terwijl er in Nederland zo’n 2000 zonne-installateurs zijn. Per woning kost deze garantie zo’n €200 euro. Daarnaast vragen zij jaarlijks een vergoeding van enkele duizenden euro’s om lid te mogen zijn. Dit is voor ons en de meeste conculega’s namelijk een simpele rekensom en van deze bedragen kunnen wij een hoop garantiegevallen vergoeden.